Laparoscopische sterilisatie

De kijkoperatie oftewel de laparoscopie

Bij De Dierendokter kunnen wij uw hond steriliseren door middel van de kijkoperatie, oftewel de laparoscopie. Wij waren de eerste in de Haagse regio die hiermee zijn begonnen (januari 2009). Wij steriliseren teven alleen nog maar via de laparoscopie en niet meer volgens de vroegere methodes. Deze nieuwere, minimaal invasieve, techniek wordt door de veterinaire wetenschap op dit moment als eerste keus gezien vanwege de voordelen die het biedt. Inmiddels wordt de laparoscopische sterilisatie van de teef in vrijwel alle universiteitsklinieken wereldwijd als 1e keus gezien. Dit komt omdat alle benoemde voordelen in diverse wetenschappelijke studies aangetoond worden.

De techniek die wij gebruiken is op dit moment de meest vlotte methode en het minst belastend voor de hond. Door middel van 2 kleine sneetjes (± 5 mm) worden de eierstokjes vlot verwijderd. Door het eerste sneetje wordt er een camera de buikholte ingebracht en door het tweede gaatje wordt een tangetje naar binnen gebracht waarmee we de eierstok kunnen verwijderen nadat we de aan-en afvoerende vaten hebben afgesloten. De kleine sneetjes worden met 1 hechting gehecht met oplosbaar hechtmateriaal.

Niet alleen de sterilisatie van de teef  kan door middel van deze mooie techniek gedaan worden. Ook is het heel goed mogelijk om niet ingedaalde testikels van reutjes en katers met behulp van de laparoscopie te verwijderen, voorheen moest hiervoor de buik geopend worden door een ruime buiksnede.

De laparoscopie wordt humaan al jaren gebruikt voor veel ingrepen. Het heeft zich ruimschoots bewezen. De voordelen zijn ook in de diergeneeskunde in diverse wetenschappelijke studies aangetoond!

Meer informatie over de kijkoperatie?

Indien u interesse heeft in deze methode dan kunt u ons het makkelijkst bellen (070 - 3462207) of even het contactformulier invullen, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug. U kunt ook een mail sturen naar info@dierendokterdenhaag.nl.

Omgeving praktijk

Als u van buiten Den Haag komt dan willen wij de wachttijd voor u zo kort mogelijk houden. De praktijk is gelegen aan de Javastraat in de Haagse Archipelbuurt. Letterlijk om de hoek bij de gezellige Denneweg en Frederikstraat. Tijdens de operatie kunt u daar koffiedrinken in één van de lunchrooms, of even shoppen. Wij bellen u dan gewoon even op wanneer ze opgehaald kan worden. Dit wordt vooraf natuurlijk ook met u besproken.

Voordelen kijkoperatie

  • Het gaat snel, dus een korte narcose.
  • Geen getrek aan de baarmoederbanden, geen handen in de buik.
  • Veel minder pijn, vrijwel pijnLOOS!
  • Een aanzienlijke kleinere kans op complicaties.
  • Een heel snel herstel (uren).
Terug naar Endoscopie