Geschiedenis

De dierenartspraktijk "De Dierendokter" heeft een rijke geschiedenis en al jaren een goede naam. Dr Thallheimer, dr Immink en drs. Tops gingen de huidige dierenarts, drs. J.J. Smit, voor.
Begin jaren 60 vestigde Dr H.H. Thalheimer zich als dierenarts in de Surinamestraat 50. Hij behandelde alleen “kleine huisdieren” tegenwoordig gezelschapsdieren genoemd.  Deze kleine huisdierenpraktijk was een begrip in Den Haag.
Wij namen de dierenartsenpraktijk van collega Thalheimer over in 1976. Mijn vrouw  had al een klein dierenartsenpraktijkje in De Bilt en  ik had onderzoek gedaan aan de universiteit van Utrecht.   Wij kwamen met drie kleine kinderen van 3, 2 en  1 jaar oud. Met ons vijven woonden we boven de dierenartsenpraktijk.
Omdat we alle twee werkten liepen onze kinderen nogal eens binnen in de spreekkamer, we hebben toen een speelkamer gemaakt grenzend aan de dierenartsenpraktijk wat tot gevolg had dat sommige klanten met hun hele gezin naar de dierenarts gingen. Dan liepen de kinderen direct door naar het speelgoed en de piano in de speelkamer.
We hebben in Den Haag een heel prettige tijd gehad. We hadden een zeer grote verscheidenheid aan dieren en ook aan diergeneeskundige problemen. We waren de vaste dierenarts van de Dierenambulance Den Haag van Eric Lourier, maar ook gaf mijn vrouw jaren cursus aan de brandweer en de politie van Den Haag, en elke winter een EHBO cursus via de Dierenbescherming. Naast de dierenartsenpraktijk deed ik bestuurlijk werk voor onze beroepsgroep en voor dierenbeschermende verenigingen.
Niet alleen de dieren waren gevarieerd maar ook onze cliënten. Zo zaten in de wachtkamer de ambassadeursvrouw maar ook wel eens een dame in ochtendjas op pantoffeltjes die haar hondje kwam brengen voor behandeling. Met bijna alle diereneigenaren uit onze dierenartsenpraktijk konden we het goed vinden. Vaak hadden we het gevoel dat de mensen uit de dierenartsenpraktijk tot onze grote familie behoorden. We bespraken niet alleen de problemen van het dier maar ook heel veel persoonlijke zaken.
Toen alle kinderen uit huis waren hebben we nog een paar jaar in alle rust samen gewerkt, maar na 25 jaar vonden we dat we een andere uitdaging moesten aangaan.
Collega Tops nam in 2001 de dierenartsenpraktijk van ons over. Hij vestigde zich in de Javastaat.
Nu is de dierenartsenpraktijk alweer overgegaan in de handen van Jelke Jan Smit. Jelke Jan is voor ons geen onbekende want hij  kwam vele jaren geleden al, samen met zijn pleegmoeder, bij ons in de dierenartsenpraktijk met hun huisdier. Zij behoorden zeker ook tot onze grote familie.
Hij wilde toen al dierenarts worden en kwam weleens een dagje kijken in de dierenartsenpraktijk. Wij hebben een goed gevoel dat hij nu ons werk weer voortzet.
Terug kijkend op onze Haagse periode moeten we zeggen dat we hele goede herinneringen hebben aan het werk en aan het vertrouwen van onze cliënten.
Met een groet uit Zeeland , Goswin en Marcelle Immink (2009)

 


Van Dierenarts Immink naar De Dierendokter naar Frankrijk.
In 1999 besloot ik naar een eigen dierenartsenpraktijk te gaan zoeken en na een oriëntatiefase besloot ik al snel dat dit het liefst in Den Haag, waar ik ben opgegroeid, moest zijn. Gelukkig voor mij kwam dit samen met de wens van het dierenartsenechtpaar Immink om een opvolger voor hun dierenartsenpraktijk te zoeken. Na een inwerkperiode van een half jaar namen de heer en mevrouw Immink afscheid en werd hun dierenartsenpraktijk de mijne onder de naam: De Dierendokter. Een half jaar daarna verhuisde de dierenartsenpraktijk naar de Javastraat 221, heerlijk alles nieuw en meer ruimte. Dit alles samen met de assistentes, geen dierenarts kan zonder! Met de overname kwamen Annemarie en Leonieke in mijn dienst, zij gaven veel hulp bij het leren kennen van de klanten. Al snel bleek er uitbreiding van de uren aan assistentie nodig en kwam Kitty erbij, elke maandag helemaal uit Helmond (we werkten daar heel goed samen in bij onze toenmalige werkgever). Toen Annemarie haar eigen pedicure dierenartsenpraktijk begon kwam Jetje in dienst, wiens voorbeeld om naar Frankrijk te vertrekken ik later zou volgen. Bij dit vertrek werd zij vervangen door Marian, die al snel een gewaardeerd lid van het team werd. Bij mijn vertrek bleven Leonieke en Marian, samen met Thea die de maandagavonden had overgenomen van Kitty, bij Jelke Jan in dienst.
Acht jaar lief en leed met de klanten en hun dieren, mijn patiënten. Heel veel plezier gehad, en daar denk ik nog vaak met warme gevoelens aan terug. Ook de dierenambulance, voor mijn tijd onder de hoede van mevrouw Immink, heb ik met veel plezier begeleid. 2 tot 3x per week was ik in het dierenhospitaal aan de Oosterbeek 5, en vaak bij spoed tussendoor stonden de medewerkers met een aangereden of anders verwond dier op de stoep. Al snel kwamen daar ook de zwerfkatten bij, waardoor ik de woensdagochtenden stond te castreren en steriliseren in de strijd tegen uitbreiding van hun gelederen. Hierdoor moesten acuut zieke patiënten helaas wel eens uitwijken naar buurtpraktijken, dus dat gaf ook wel eens stress!
Augustus 2008 was dan het afscheid van de dierenartsenpraktijk om een langgekoesterde droom waar te maken: vertrekken naar Frankrijk om het leven op een wat rustiger tempo aan mij langs te laten trekken. Het zoeken naar een geschikte plek in de goede buurt duurde langer dan gehoopt, maar sinds 18 november 2009 zijn we eindelijk eigenaar van een (nu nog vervallen) boerderij: La Cabane in Limeuil. Nu staan we voor de uitdaging om van deze boerderij een droomdomein te maken. Dit gaat wel een jaar duren ben ik bang…… Op onze website:www.grabtop.nl , kunt u in de gaten houden hoe ver we zijn.
Veel groeten uit Frankrijk! Michael Tops (2009).

 

SLUIT
CLOSE
© De DierenDokter | Webdesign Den Haag