Medewerkers

Jelke Jan Smit  - Dierenarts en Eigenaar

Dierenarts Jelke Jan Smit is geboren en getogen in Den Haag. Al zijn hele leven wilde hij graag dierenarts worden. Tijdens zijn jeugd in Den Haag liep hij geregeld mee met dierenarts Dr Immink aan de Surinamestraat. Toeval wil dat Jelke jaren later de eigenaar wordt van dezelfde praktijk.

Jelke heeft naast zijn studie in Utrecht jarenlang rugby gespeeld op verschillende niveaus waaronder ereklasse en de Nederlandse selectie. Na zijn studie is hij teruggekomen naar Den Haag en is hij een periode werkzaam geweest in een drukke landelijke praktijk in het Westland, waar hij veel ervaring heeft opgedaan.

Op 1 augustus 2008 is hij eigenaar van “De Dierendokter” geworden.

Met veel passie, ambitie en bovenal veel plezier werkt hij nu in deze praktijk geassisteerd door drie topassistentes: Marian, Leonieke en Suzette.

Zijn vakinteresses liggen met name in de chirurgie en interne geneeskunde. Jelke bezoekt regelmatig congressen en volgt extra cursussen om de Diergeneeskunde op hoog niveau te kunnen blijven uitoefenen.

Hij is ook de vaste dierenarts van de Dierenambulance Den Haag. Niet alleen behandeld hij hier katten, honden, (roof)vogels, konijnen en knaagdieren, maar ook af en toe een hert, vos, pony, geit, etc. Gewonde en zieke dieren vanuit de regio Den Haag worden hier opgevangen. Er wordt door Jelke, na diagnostiek,  een behandelplan opgesteld en wanneer de dieren weer gezond zijn kunnen ze weer geplaatst worden. (www.dierenambulancedenhaag.nl)

Tevens is hij bestuurslid van de Koninklijke Hondenbescherming. (www.hondenbescherming.nl)

Michael Tops  - Dierenarts

Michael Tops is de vorige eigenaar van deze praktijk (geschiedenis) en is onze vaste invaldierenarts. Momenteel woont hij in een prachtig stukje Frankrijk waar hij ook werkzaam is als dierenarts. In de vakantieperiode vervangt hij vaak Jelke. Hij is erg belangrijk geweest voor de groei en ontwikkeling van deze praktijk en beschikt over erg veel ervaring. Bij hem is uw huisdier dan ook in uitstekende handen.

Laura Jesko  - Dierenarts

Laura werkt steeds regelmatiger op de praktijk.

Ze wist al van jongs af aan dat ze dierenarts wilde worden. Ook Laura volgt regelmatig nascholingen en cursussen. Ze is een belangrijke toevoeging aan de praktijk daar ze volgens Jelke een soort wandelende encyclopedie is en erg kundig is.

Zelf heeft ze een Duitse staande langhaar Nola. Naast gehoorzaamheid volg ze met haar ook jachthondentraining.

Piet Hellemans  - Dierenarts

Piet Hellemans is regelmatig in de praktijk te vinden. Hij is samen met Jelke de studie Diergeneeskunde begonnen. Ze hebben de studie samen doorlopen en jaren in hetzelfde studentenhuis gewoond. Hij is jarenlang werkzaam geweest in een praktijk in Amsterdam. Piet kunt u ook regelmatig op TV zien met onder andere het SBS6 programma Beestengeluk. Piet een fervent duiker en reist regelmatig naar zonnige gebieden om de koraalriffen onveilig te maken.

foto

Marian  - Assistente

Assistente Marian, geboren te Leidschendam, wist al vroeg dat ze dierenartsassistente wilde worden en dus was de keuze voor de studie in Barneveld snel gemaakt. Daar heeft ze eerst de opleiding paraveterinair gedaan en daarna nog de opleiding diermanagement. Met deze diploma’s op zak besloot ze als vervolg nog een half jaar naar Noorwegen te gaan om daar om daar boerderijwerk te doen. Tijdens dit alles was ze al parttime werkzaam bij een dierenarts praktijk waar ze de basis van haaropleiding heeft gelegd.

Na een paar jaar besloot ze nog een rondreis door Australië en Nieuw Zeeland te maken. En na deze geweldige ervaring is ze in december 2004 het team van de Dierendokter komen versterken na het vertrek van assistente Jetje.

Tijdens het werk hier heeft ze nog diverse cursussen gedaan op het gebied van diervoeding en huisdier gedragsadviseur .

Zelf heeft ze via de dierenambulance een hondje, een kat en 3 ratjes die haar buiten het werk lekker bezig houden! Naast haar dieren houdt ze ook van dansen en is ze dus regelmatig te vinden in de dansschool.

Leonieke Vrijenhoek  - Assistente

Leonieke is geboren en getogen in Den Haag. Inmiddels al weer 17 jaar werkzaam als dierenartsassistente bij De Dierendokter.

Na het VWO wilde zij eigenlijk bioloog worden maar de exacte kant van de studie bleek helaas iets te zwaar. Aangezien zij toch vastbesloten was om met dieren te gaan werken, is zij de opleiding tot paraveterinair gaan doen.
Het vinden van een stageadres bleek makkelijker dan verwacht zodat zij in 1996 tegelijkertijd kon starten met de opleiding en de stage. Dit was in de praktijk van Dr Immink, die sommigen van u zeker nog zullen kennen.
Na haar stage kwam er gelukkig een vacature vrij zodat zij, met haar diploma op zak, meteen aan de slag kon. Tot op de dag van vandaag doet zij dit nog steeds met veel plezier.
Twee onderdelen van de Diergeneeskunde hebben haar speciale interesse: tandheelkunde en bijzondere diersoorten, met name reptielen, amfibieën, vissen en ongewervelde dieren.
Bij haar thuis zijn ook heel wat dieren te vinden. Naast haar twee katten Parker en Friso, wonen er ook nog rivierkreeften, vissen, salamanders en krabben bij haar!

Suzette Franken  - Assistente

SLUIT
CLOSE
© De DierenDokter | Webdesign Den Haag