Dierenambulance Den Haag

Stichting Dierenambulance Den Haag is de oudste dierenambulance van Nederland. Ze vangen verwaarloosde, gewonde en zieke dieren op en zorgen op hun prachtige locatie voor de nodige toegewijde zorg.

Dierenarts Jelke Jan Smit is, evenals zijn voorgangers, de vaste dierenarts van de Dierenambulance Den Haag.

De Dierenambulance Den Haag is opgericht in 1972 door Eric Louwrier. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een zeer professionele organisatie. Zo rijden ze nu elke dag met 6 ambulances door heel regio Den Haag om daar dieren in nood te helpen. Deze dieren worden dan, evt via de dierenarts, naar hun eigen hospitaal gebracht. Dit dierenziekenhuis is gelegen aan de Oosterbeek 5 naast Clingendael.

Jelke Jan bezoekt twee maal per week de Dierenambulance op locatie. Daar onderzoekt hij alle opgenomen dieren. De meeste dieren zijn katten (+- 40), maar er zijn ook honden, geiten, vogels, konijnen, fretten, schildpadden, slangen, pony’s, kippen. Af en toe is er ook een gewonde vos, zeehond of ree die onderzocht moet worden.

Wanneer nodig worden dieren in de kliniek aan de Javastraat verder onderzocht en behandeld. Denk dan aan chirurgie, tandheelkunde, röntgen diagnostiek, bloed -en urineonderzoek, en zelfs laparoscopie. De meeste botbreuken worden verwezen naar orthopedisch specialist Thijs How, die ze met veel toewijding keer op keer weer “in elkaar zet”.

Wanneer de dieren genezen zijn verklaard kunnen ze geplaatst worden. Op dit moment zitten er veel katten te wachten op een nieuw baasje. Indien u geïnteresseerd bent dan kunt u contact opnemen met de Dierenambulance (070 - 3282828). Er zitten echt hele lieve katten dus schroom niet om te bellen.

Om het belangrijke werk van de Dierenambulance Den Haag voort te kunnen zetten is uw steun erg welkom. U kunt dan ook donateur worden. Kijk hiervoor even op de website van de Dierenambulance Den Haag

In Den Haag lopen heel veel zwerfkatten rond. Deze katten zijn echt verwilderd en zijn niet te benaderen door mensen. Echter zorgen ze wel voor een enorme toename van de kattenpopulatie en dus overvolle asiels met kittens. Bovendien verspreiden ze besmettelijke ziektes zoals FIV (kattenaids) en FeLV.

Al jaren worden deze katten door de Dierenambulance gevangen. Ze worden vervolgens gecastreerd danwel gesteriliseerd en weer uitgezet. Pas nu, na jaren intensief vangen, lijkt er een dalende trend te komen in de hoeveelheid nestjes die gevonden worden door mensen. Het is heel erg belangrijk dat ook dit werk wordt voortgezet.

Terug naar Praktijkinformatie