Expertise

Ons aanbod

Onze expertise

We durven rustig te zeggen dat we uitstekende basiszorg bieden. Maar dat is niet alles. We zijn ook gespecialiseerd in endoscopie en tandzorg. Hiervoor heeft Jelke Jan diverse extra opleidingen gevolgd. In 2009 is Jelke Jan als eerste in de regio Den Haag begonnen met de laparoscopische sterilisatie. Inmiddels heeft hij verreweg de meeste ervaring met deze ingreep. Hij wordt regelmatig benaderd om collega dierenartsen de fijne kneepjes van deze ingreep te leren.

Endoscopie

De Dierendokter Den Haag is de endoscopiespecialist in de regio. We hebben verreweg de meeste ervaring met deze behandeling. Door met een kleine camera in dieren te kijken, kunnen we met minimale impact doelgericht diagnoses stellen. Bovendien kunnen we met deze techniek ook effectief behandelen. Bijvoorbeeld voor sterilisatie via een kijkoperatie, of voor andere specifieke ingrepen. Het voordeel van endoscopie is dat we via kleine openingen en met fijne instrumenten opereren om uw huisdier minimaal te belasten. Zo kunnen we ook makkelijker diagnoses stellen en/of gericht behandelen in bijvoorbeeld oren, luchtpijp, longen en blaas. Omdat de wondjes minimaal zijn, verloopt het herstel spoediger.

 

Bij De Dierendokter Den Haag doen we verschillende endoscopiebehandelingen, zoals: kijkoperaties, sterilisatie via een kijkoperatie, laparoscopische gastropexie (maag vastzetten), rhinoscopie (neus), otoscopie (oor), bronchoscopie (longen) en vagina- en blaasscopie.

Meer lezen over Endoscopie

Tandzorg

We hebben alle apparatuur en kennis in huis om gebitten zorgvuldig te controleren en effectief te behandelen. Dit is belangrijk, omdat het gebit van uw dier cruciaal is voor een gezond voedings- en leefpatroon. Wij hebben alle specialistische kennis en ervaring om te zorgen dat uw huisdier een schoon en gezond gebit heeft en houdt. Naast gebitscontrole, bieden wij preventieve tandzorg, verwijderen we tandsteen en kunnen we complexe extracties uitvoeren. Als het nodig is maken we een dentale röntgenfoto om een goed beeld van de situatie te krijgen. In specifieke gevallen verzorgen we ook kaakchirurgie. 

Meer lezen over Tandheelkunde

Internationaal reizen

Internationaal reizen

Wij zorgen dat uw dier goed voorbereid op reis gaat.